Хто із замовників отримав премію PROZORRO AWARDS 2023?

Хто із замовників отримав премію PROZORRO AWARDS 2023?

27 грудня 2023 р. у стінах Київської школи економіки відбулось відзначення замовників, організацій та персон, які продемонстрували найкращі результати у сфері публічних закупівель.

Про це повідомляє Zakupki.ua

У події прийняли участь, зокрема, Юлія Свириденко, Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України, Денис Малюська, Міністр юстиції України, Надія Бігун, заступник Міністра економіки України, Теодора Делл, в. о. директора Місії USAID в Україні, Ніколас Фултон, радник з питань політики та економіки Посольства Великобританії в Україні, Михайло Радуцький, народний депутат України, Алла Басалаєва, Голова Держаужитслужби, Микола Ткаченко, генеральний директор ДП «ПРОЗОРРО», представники замовників, постачальників, організацій-стейкхолдерів екосистеми PROZORRO, консультанти, громадські активісти.

Спікери відзначили високу роль системи PROZORRO, у тому числі інструменту PROZORRO MARKET, у заощадженні державних коштів, підтримці національного виробника, забезпеченні внутрішнього попиту, необхідність її використання при проведенні закупівель для відновлення України.

Так, Надія Бігун підкреслила важливість змінити підхід до закупівель – відійти від суто економії на ціні (price only) та рухатись у напрямку стратегічної функції закупівль, KPI закупівель. У свою чергу, Микола Ткаченко зазначив, що у планах на 2024 рік реалізувати електронну тендерну документацію, стандартизувати підходи до визначення переможця по всій системи як це зроблено у електронному каталозі (PROZORRO MARKET).

Переможцями премії PROZORRO AWARDS 2023 стали наступні замовники:

номінація «Замовник з найбільш конкурентними закупівлями» (від 20 закупівель на рік) – Житомирська виправна колонія №4

номінація «Замовник з найбільш конкурентними закупівлями» (від 400 закупівель на рік) – Укрпошта

номінація «Замовник з найбільш конкурентними закупівлями» // У сфері охорони здоровя // – Медичний реабілітаційний центр «Пуща-Водиця» МВС України

номінація «Замовник з найбільш конкурентними закупівлями» // У сфері освіти // – Відділ освіти, культури, молоді та спорту Брошнів-Осадської селищної ради

номінація «Замовник з найбільш конкурентними закупівлями» // Серед органів місцевого самоврядування // – Виконавчий комітет Великодимерської селищної ради Броварського району Києвської області

номінація «Замовник з найбільш конкурентними закупівлями» // У сфері оборони // – Військова частина 2195

номінація «Найбільш конкурентна закупівля» – Сахновецька сільська рада Хмельницької області

номінація «Замовник, який відкрив найбільшу кількість закупівель ринку» – Укренерго

номінація «Найшвидша конкурентна закупівля» – Чигиринська багатопрофільна лікарня

номінація «Найактивніший користувач PROZORRO MARKET» – Військово-медичне управління Служби безпеки України

номінація «Незламні закупівлі» – Херсонський регіональний онкологічний центр.

Методика визначення переможців грунтувалась, зокрема, на оцінці рівня конкурентності у закупівлі замовника (велика кількість учасників, без штучних обмежень для участі), частки конкурентних закупівель у співвідношенні із прямими контрактами (незважаючи на можливе право замовника у випадках, визначених законодавством, закупляти напряму).

Захід організовано Мінекономіки, ДП «ПРОЗОРРО» та Київською школою економіки за підтримки проєкту USAID / UK Aid «Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах» TAPAS.