Інсулін, метадон та підгузки у PROZORRO MARKET обов’язкові з весни

Інсулін, метадон та підгузки у PROZORRO MARKET обов’язкові з весни

20 січня відбулась офіційна публікація Постанови Кабміну №34 від 05.01.2024, яка суттєво розширює перелік позицій лікарських засобів та медичних виробів, обов’язкових до закупівлі закладами охорони здоров’я через запит пропозицій (ЗЦП) у Prozorro Market при ціні закупки від 50 000 гривень. Мова йде про нову редакцію переліку, що міститься у додатку до особливостей (Постанова КМ України №1178).

Так, зокрема, зазначений перелік збільшився на понад двісті назв ліків та медвиробів, серед яких вугілля активоване, інсулін, тестостерон, протитуберкульозні засоби, імунні сироватки, вакцини, імуноглобуліни, протипухлинні та імуномодулюючі засоби, препарати для застосування при хворобах суглобів та кісток, засоби, що впливають на функцію органів дихання, антипсихотропні препарати, метадон, кисень, вода для ін’єкцій, підгузки, пелюшки, урологічні прокладки.

Оновлений збільшений список медикаментів, які слід закупати через електронний каталог Прозорро Маркет, набуває чинності з 1 березня цього року.

Про це повідомляє Zakupki.ua із посиланням на Урядовий кур’єр.

Також зміни вносяться до урядової Постанови №822 в частині повноважень центральних органів виконавчої влади, до сфери управління яких належить централізована закупівельна організація (ЦЗО), визначати примірні договори про закупівлі за категоріями у Prozorro Market, що належать до галузі відповідної ЦЗО. Такий крок дозволить, зокрема, Міністерству охорони здоров’я (МОЗ) затвердити стандартизовані форми договорів, на підставі яких публічні замовники (лікарні, госпіталі, поліклініки тощо) куплятимуть лікарські засоби та медичні вироби за допомогою електронного каталогу, а із самого каталогу можна буде згенерувати нові форми договорів (e-contracting) і контрагентам тільки лишатиметься заповнити пусті поля форми майбутнього контракту.

Про це повідомляє Zakupki.ua