ОАСК на КМОАС: Рада змінила суд для оскарження рішень АМКУ у публічних закупівлях PROZORRO

ОАСК на КМОАС: Рада змінила суд для оскарження рішень АМКУ у публічних закупівлях PROZORRO

13 грудня 2022 р. українські парламентарі більшістю у 310 голосів ліквідували Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК), замість якого утворюється Київський міський окружний адміністративний суд (КМОАС) (законопроект №5369 від 13.04.2021). Одразу після набрання чинності Законом ОАСК припиняє відправляти правосуддя і до початку діяльності нового суду функції окружного адмінсуду з юрисдикцією у м. Києві виконуватиме Київський окружний адміністративний суд (КОАС), якому ОАСК має передати справи, що перебувають на розгляді. Потім, як розпочне роботу КМОАС, КОАС, в свою чергу, має передати справи новоутвореному суду.

Про це повідомляє Zakupki.ua із посиланням на офіційний веб-портал Верховної Ради України.

Чому це важливо для замовників та учасників закупівель PROZORRO?

Згідно із частиною двадцять третьою статті 18 Закону №922-VIII «Про публічні закупівлі» і частиною першою статті 27 Кодексу адміністративного судочинства (КАС) до виключної підсудності окружного адмінсуду із територіальною юрисдикцією у м. Києві належить вирішення справ щодо оскарження рішень АМКУ (постійно діючої адмінколегії), прийнятих за результатами розгляду скарг у сфері держзакупівель.

Таким чином, після підписання Закону Президентом і офіційної публікації, позовні заяви відносно оскарження рішень Антимонопольного комітету України учасники і замовники публічних закупівель направлятимуть на розгляд до КОАС, а пізніше, після початку роботи нового адмінсуду, до КМОАС.

Про це повідомляє Zakupki.ua