Розгляд скарг в АМКУ

  • Як колегія Антимонопольного комітету України розглядає скарги

Розгляд скарг в АМКУ

2022-05-02T11:14:48+03:003.06.2020|Tags: |

Ми розповіли вам про зміни в оскарженні в АМКУ, але ще не розповідали про процес розгляду скарг. Розглядом скарг займається постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з трьох осіб. Колегію очолює перший заступник або заступник голови АМКУ.

Порядок розгляду скарги

Крок 1. Після того, як постачальник подав оскарження на дії замовника і реєстраційну картку оформлено, колегія має 3 дні на рішення про прийняття скарги до розгляду або залишити її без розгляду.

Без розгляду скарга може залишитися, якщо замовник усунув порушення або постачальник порушив терміни подання скарги, інші вимоги до її оформлення.

Крок 2. Якщо колегія прийняла скаргу до розгляду, то вона має 10 днів (20 днів при наданні аргументації) на розгляд. На етапі розгляду вона вивчає аргументи наведені постачальником, тендерну документацію та рішення замовника. 

Крок 3. Наступним кроком адміністративної колегії є ухвалення рішення щодо скарги. АМКУ має 1 робочий день для публікації резолютивної частини рішення та 3 робочі дні для його оприлюднення в Prozorro. 

Замовник і постачальник мають право взяти участь та бути присутніми розгляді, відповідно дізнатися резолютивну частину на засіданні постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України, до моменту публікації рішення в системі Prozorro.

Резолютивна частина повинна містити:

  • висновок колегії про наявність або відсутність порушення; 
  • висновок про задоволення скарги або відмову в її задоволенні (повністю чи частково);
  • рішення про те, що мусить зробити замовник для усунення порушення.

Загальне рішення колегії АМКУ містить таку інформацію:

1) найменування органу оскарження;

2) короткий зміст скарги;

3) мотивувальну частину рішення;

4) резолютивну частину рішення;

5) строк оскарження рішення.