ТОП-4 помилки після оформлення банківської гарантії

  • топ фейлів

ТОП-4 помилки після оформлення банківської гарантії

2022-05-02T11:15:00+03:0012.03.2020|Tags: |

 

 

Замовники регулярно в тендерній документації змушують учасників надати фінансову гарантію. Зрозуміло, що учасники її оформили та вирішили, що питань більше не буде. Проте, навіть не розібралися, як правильно її надати в тендерній пропозиції, завдяки чому пропозиції відхиляються. На що учасники не звертають увагу при наданні фінансової гарантії в тендерній пропозиції?

  1. Відсутність проекту договору

В тендерній документації з фінансовою гарантією може вимагатися наявність проекту договору укладання гарантії з банком, що засвідчує про відсутність маніпулятивних дій щодо гарантії з боку учасника при подачі тендерної пропозиції.

  1. Невідповідний рейтинг банку

Отримали фінансову гарантію від банку, кредитний рейтинг якого – uaA, хоча замовник вимагає гарантію з рейтингом не менше, ніж uaAA? Звичайно така пропозиція відхиляється, адже є конкретна вимога щодо відповідного рейтингу банку. Нумо отримувати нову гарантію!

  1. Неактуальний строк дії гарантії

Учасник оформив банківську гарантію зі строком дії 90 днів і строк дії закупівлі – 90 днів. Здавалося-б усе нормально. Проте замовник вніс зміни до тендерної документації, через що строк дії закупівлі змістився на 5 днів уперед. Вже строк дії гарантії не покриває строк дії закупівлі. Відтепер учасник мусить продовжити строк дії гарантії ,мінімум, на необхідний період для покриття строку дії закупівлі.

Радимо передбачити всі форс-мажори та укласти банківську гарантію на строк, при якому точно не доведеться переоформлювати її. Також, пам’ятайте, що в разі зміни до предмету закупівлі – гарантію доведеться змінити так, щоб вона відповідала новому предмету.

  1. Ненадання довідки про підтвердження надання гарантії

Окрім проекту договору варто звернути увагу на довідку, яку прикріплює до тендерної пропозиції учасника. В ній банк підтверджує видачу гарантії учаснику щодо саме цієї закупівлі. Проект договору та довідка подаються окремими файлами.

 

Рекомендуємо учасникам більш уважно ставитися до тендерної документації та бути підготовленим до участі в закупівлі на всі 100%!