Київ приймав гостей найбільшого міжнародного форуму із закупівель PRIMO

Київ приймав гостей найбільшого міжнародного форуму із закупівель PRIMO

2017-05-25T17:53:47+03:0025.05.2017|Tags: , |

З 23 по 25 травня 2017 року Україна мала честь приймати найбільший світовий форум World Bank про публічні закупівлі Procurement Integrity Management Openness (PRIMO) Forum. Дуже знаково, що тема форуму присвячена питанням боротьби з корупцією у сфері публічних закупівель. Ми вже закріпили за собою позицію лідера в питаннях боротьби з корупцією саме в цій сфері завдяки основному принципу системи ProZorro “всі бачать все”. У заході взяли участь 25 країн, із докладами виступили учасники від Польщі й Канади, які розказали про досвід своїх країн в побудові системи держзакупівель та боротьбі з корупцією. Також про стан справ в цій сфері доповіли представники Македонії, Чорногорії, Боснії та інших європейських держав.

Форум PRIMO націлений на обмін досвідом фахівців галузі, обговорення питань професійної етики, розбір найвдаліших практик Світового банку та ОЕСР. Ще одне важливе питання, яке обговорювалося на форумі — це громадський контроль в сфері державних закупівель. Його важливість, оптимізація та методи взаємодії держави з громадськими активістами.

Відкривали захід Володимир Гройсман, Степан Кубів та Сату Кахконен, Директор Світового Банку у справах України, Білорусі та Молдови. Також в складі учасників форуму були присутні старший радник Світового банку Фадія Cаадах, Директор департаменту політики держзакупівель у ЄБРР Ян Джекхолт, Директор департаменту операційної політики та обслуговування Ісламського Банку Розвитку Анассе Айссами та багато інших.

Для нашої країни міжнародний форум PRIMO це гарна нагода продемонструвати успіхи системи держзакупівель ProZorro, покращити відносини із країнами-партнерами, забезпечити інвестування нових реформ. Україна черговий раз показала своє прагнення до позитивних змін в державі та гостинність.